Mainos
Mainos

Ville Kaarnakari: Operaatio Chevalier

Arvio: Sami Ruokangas

(Tammi) 2011

Ville Kaarnakari punoo juonen panssarilaiva Ilmarisen räjähdyksestä, Adolf Hitlerin vierailusta marsalkka Mannerheimin syntymäpäivillä ja Huhtiniemen joukkohautamysteeristä.

Kirja on enemmän vakoilujännäriä ja Ilkka Remestä kuin perinteistä Korkeajännitysten tai Kansa taisteli - Miehet kertovat –lehtien sotakerrontaa.

Yli 500-sivuisen kirjan juoni etenee ja kerronta kulkee sujuvasti, varsinkin alkupuolella. Loppupuolella strategiakokouksia ja varsinaisen toiminnan käynnistymisen odottelua olisi voinut tiivistää.

Sotahistoriasta ja vakoilujännityksestä pitäville Operaatio Chevalier on suhteellisen sujuvaa viihdettä.

Ihmiskuva on kuin suoraan 50-luvun poikakirjoista. Pahat ovat kovia ja kostonhimoisia, sankarit käyvät joka tilanteessa taistoon kirkasotsaisina sekä reippaina.

Syvyyttä tai ristiriitoja ei henkilöistä löydy.

Arvion kirjoittaja on lapsesta saakka rakastanut kirjoja. MTV3:n uutispäällikkö ja toimittaja on opiskellut yliopistoissa kirjallisuutta sekä elokuva- ja televisiotiedettä. Opinnäytetöitään hän on tehnyt mm. Robert Johnsonin blueslyriikoista, Raymond Chandlerin rikostarinoista ja blaxploitaatioelokuvista. Ruokankaan blogi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme