Mainos
Mainos

Ville Niinistö: EU:n valvottava ihmisoikeuksia tiukemmin

EU:n tulisi valvoa jäsenmaidensa ihmisoikeuksien toteutumista huomattavasti nykyistä tiukemmin, sanoo vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö STT:n puheenjohtajahaastattelussa.

Esimerkiksi Unkarin ihmisoikeustilanne on Niinistön mielestä niin huolestuttava, että EU:n pitää voimakkaammin painostaa maan hallitusta pitämään huoli demokratian ja ihmisoikeuksien tilasta.

EU:n vastustuksesta huolimatta Unkari muutti viime vuonna perustuslakiaan. Sen mukaan esimerkiksi kodittomat ihmiset voivat saada sakot tai jopa vankilatuomion, jos he nukkuvat kaduilla.

Niinistö on myös huolissaan esimerkiksi romanien heikosta asemasta koko Euroopassa, samoin seksuaalivähemmistöjen oikeuksista Baltiassa ja Itä-Euroopassa.

– Niissä on vielä paljon tekemistä perusoikeuksien turvaamisessa niin, ettei ihmisiä vainota tai kiusata seksuaalisen suuntautumisen perusteella.

Vihreiden vaaliteemat ovat ilmasto, työ ja vapaus.

– EU:ssa tehtävällä politiikalla on merkitystä eniten sille, millainen Suomi on 20–30 vuoden päästä. Siksi erityisesti nuorten olisi tärkeää äänestää eurovaaleissa, Niinistö sanoo.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme