Mainos
Mainos

Ville Niinistö jaksaa uskoa ilmastoneuvotteluihin

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) ei ole menettänyt toivoaan kansainvälisten ilmastoneuvottelujen suhteen, vaikka jatkon saaminen Kioton ilmastosopimukselle näyttää olevan käytännössä mahdotonta.

Niinistö osallistui tänään Luxemburgissa EU:n ympäristöministerien kokoukseen, missä ministerit keskustelivat unionin linjasta marraskuun lopussa Etelä-Afrikan Durbanissa alkavassa ilmastokokouksessa.

Durbanissa keskustellaan muun muassa Kioton sopimuksen jatkosta. Se on kiven takana, sillä esimerkiksi sopimukseen aiemmin osallistuneet Japani, Venäjä ja Kanada eivät ole enää lähdössä mukaan.

Jotakuinkin ainoana Kioton jatkoa on ajanut EU, jonka osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on vain reilu kymmenesosa.

Niinistö myöntää, että ilmastopolitiikassa on viime kuukausina vallinnut latistunut tunnelma, mutta hän jaksaa silti uskoa, että jo vuoteen 2015 mennessä voidaan saada aikaan kattava, päästöjä vähentävä ilmastosopimus.

– Ei kannata olla latistunutta ennakkoasennetta. Jos lähtee otteluun varmana häviäjänä, ei varmasti voita peliä, Niinistö sanoi Luxemburgissa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme