Mainos
Mainos

Villikissan kohtalo vielä epäselvä

Maa- ja metsätalousministeriö toppuuttelee villikissojen ympärillä pyörivää keskustelua, jonka mukaan villiintyneeksi arvioidun kissan saisi tulevaisuudessa metsästää.

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi tänään, että lakiehdotus esittäisi villiintynyttä kissaa vieraslajilistalle. Listalle päätymien voisi lisätä negatiivisia asenteita kissoja kohtaan ja aiheuttaa niiden tappamista.

Ministeriö tarkentaa MTV3 Uutisille, että kyseessä on vasta ministeriön tekemä strategiaehdotus. Lakiesitystä villiintyneen kissan lisäämisestä vieraslajilistalle ei ole vielä olemassa.

Työryhmä on saanut eläin- ja luonnonsuojelujärjestöiltä paljon lausuntoja liittyen villikissojen asemaan. Maa- ja metsätalousministeriö sanoo, että se aikoo ottaa järjestöjen lausunnot huomioon lakiehdotuksessa.

Tällä hetkellä kansallisessa vieraslajistrategiassa sanotaan, kissojen vapaana liikkumisesta ja mahdollisesta villiintymisestä koituvaa haittaa pitäisi saadaan pienennettyä. Ehdotuksessa kissan pitämistä lemmikkinä ei kuitenkaan ole tarkoitus rajoittaa.

Työn alla oleva vieraslajistrategia valmistuu loppuvuodesta 2011.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme