Mainos
Mainos

Villilohen ja -siian leimaaminen uhanalaiseksi sapettaa kalastajia

Väittely suomalaisesta vaellussiiasta sekä villiohesta käy Suomessa kuumana.

WWF:n mukaan kyseiset ovat uhanalaisia ja niiden pyytämistä tulisi välttää. Kalastajien mukaan tilanne ei ole kuitenkaan näin yksinkertainen.

Kalatalouden Keskusliiton toiminnanjohtaja Markku Myllylä toteaa, että lohitilanne vaihtelee selvästi alueittain.

– Suomessa Itämeren paras lohijoki on Tornionjoki. Sinne on noussut tänä vuonna yli 60 000 kutulohta, joki tuottaa yli kaksi miljoonaa smolttia (eli lohenpoikasta) vuodessa mereen, Myllylä toteaa Huomenta Suomessa

– Lohikanta ei ole Tornionjoessa missään tapauksessa sukupuuttoon kuolemassa. Itämeressä on pieniä jokia, joissa lohikanta on huonossa hapessa, mutta täytyy muistaa, mistä joesta milloinkin puhutaan.

Tällä hetkellä tilanne on sekava myös kaupan kalatiskillä. Suomalaista villilohta ja -siikaa myydään osassa kaupoista, osassa taas ei. Myllylän mukaan ongelman ratkaisu vaatisi kalakantojen erottelua.

– On ammuttu katkaistulla haulikolla aika laajalla säteellä. On olemassa eri lohi- ja siikakantoja. Nyt tämä on roiskittu koskemaan kaikkia ja tämä vaatii hieman selvittelyä.

Katso Kalatalouden Keskusliiton toiminnanjohtaja Markku Myllylän haastattelu: (Huomenta Suomi 14.8.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme