Mainos
Mainos

Vilunkipeli yleistynyt vuokra-asuntonäytöillä

Vuokra-asuntojen kova kysyntä on houkutellut osan välittäjistä käyttämään kyseenalaisia sopimuskeinoja. Pahimmillaan kyse on jopa laittomuuksista.

Ylen uutisten mukaan asuntonäytöissä on saatettu esimerkiksi vaatia kiinnostuneilta kirjallinen sitoumus asunnon vuokraamisesta. Sopimukseen on voitu liittää kymmenien tai jopa satojen eurojen sopimussakko.

Potentiaalisilta vuokralaisilta on saatettu myös periä pääsymaksuja näytöillä tai vaatia varausmaksuja.

Suomen kiinteistönvälittäjäliiton mukaan on lain vastaista periä esimerkiksi varausmaksua vain siitä, että antaa yhteystietonsa. Myös Kuluttajaviraston mukaan pääsy- tai varausmaksujen kerääminen on laitonta.

Suomen vuokranantajat ry:n näkemyksen mukaan yksi syy ongelmiin on siinä, että vuokramarkkinoilla on yhä enemmän uusia toimijoita, joista osalle vuokramarkkinoiden pelisäännöt ovat epäselviä. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Virpi Hienonen uskoo, että epäselvistä sopimusehdoista syntyneitä riitoja selvitellään pian useissa käräjäoikeuksissa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot