Mainos
Mainos

Virallinen MM-pysti sittenkin Suomeen?

Leijonien "Kundiksi" nimetty mestaruuspokaalin kopio on parhaillaan korjattavana pystin mennessä palasiksi juhlinnan yhteydessä.

Virallista MM-pokaalia säilytetään Zürichissä ja voittajamaa saa kotiin vain kopion siitä.

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Kalervo Kummola kertoo MTV3:n uutisille, että mahdollista on kuitenkin myös se, että virallinenkin MM-pysti saadaan Suomi-kierrokselle. Kummola kertoo keskustelleensa aiheesta tänään Kansainvälisen liiton pääsihteerin kanssa

- Pohdittiin, että olisiko mahdollista tehdä tästä samanlainen traditio kuin mitä Stanley Cup -pokaalin kanssa tehdään, jolloin pystiä lähtisi muutama kaveri tänne saattelemaan. Voi olla, että tuo alkuperäinen pokaali olisikin jatkossa se pysti, joka kiertäisi pelaajien kotipaikkakunnilla, kertoo Kummola.

Entä päästetäänkö kyseistä pokaalia "Kundi"-pystin kokemiin riehakkaisiin juhlatunnelmiin?

- No ei sitä kyllä heitellä niin monen pelaajan kädestä toiseen, Kummola naurahtaa.

- Se kiertäisi varmasti rauhallisissa merkeissä. Pokaalilla olisi vahdit mukanaan, eivätkä ulkopuoliset pääsisi siihen koskemaan, hän jatkaa.

Korjattu "Kundi" lähtee maakuntamatkalle perjantaina, jolloin kapteeni Mikko Koivu vie sen Turkuun.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme