Mainos
Mainos

Viranomainen ei aina ymmärrä raiskauksen uhria

Monella viranomaisella ei ole riittävästi tietoa raiskattujen tai lähisuhdeväkivallan uhrien kohtaamisesta, arvioidaan raiskauskriisikeskus Tukinaisesta. Myös Ensi- ja turvakotien liitosta kerrotaan, että poliisien, syyttäjien ja tuomioistuimien ymmärrys vaihtelee paljon. Osa on perehtynyt paremmin kuin toiset.

Esimerkiksi traumatisoitumisen vaikutusta uhrin käytökseen ei aina ymmärretä. Traumatisoituminen voi vaikeuttaa tapahtumasta yhtenäisesti kertomista oikeudessa tai poliisikuulustelussa. Se voi myös lamauttaa uhrin uhkatilanteessa täysin.

Asiantuntijoiden mukaan tiedonpuute voi vaarantaa uhrin oikeusturvan.

– Kun uhrin muistikuvat tapahtuneesta ovat joitakin hajuja, ääniä ja välähdyksiä mielessä, kerropa niistä kokonainen kertomus. Jos uhri ei osaa kertoa asioista oikein, saattaa kaikki tyssätä ensimmäiseen poliisikuulusteluun, projektivastaava Päivi Vilkki Tukinaisesta kertoo.

(MTV3 - STT)

Katso Päivi Hannulan juttu (Kymmenen uutiset 27.10.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme