Mainos
Mainos

Viranomainen myöntää: "Valvonta ei ole riittävää"

Myös Tuotevalvontakeskus haluaa supistaa ravintoloiden aukioloaikoja öisin. Tuotevalvontakeskus yhtyy näin ministeri Liisa Hyssälän huoleen tuoppinsa ääressä nukkuvista humalaisista ja alkoholin myynnistä selvästi humalaisille asiakkaille. Keskus myöntää, että valvonta ei ole riittävää.

Öisiä jatkoaikatunteja on nyt sadoilla ravintoloilla. Ylitarkastaja Erkki Lahtinen Tuotevalvontakeskuksen alkoholihallinto-osastolta myöntää, että aamuyön tunteina on epäkohtia.

- Jatkoaikoja voitaisiin supistaa lainsäädännöllä. Nykyiset ohjeet ovat tulkinnallisia, joten senkin takia selvempää lainsäädäntöä tarvittaisiin.

Lahtisen mukaan ravintoloita on valvottu tehostettu jo kolmen vuoden ajan eli kaikissa jatkoaikaravintoloissa käy lääninhallituksen tarkastaja ainakin kerran vuodessa. Mutta:

- Valvonta on liian lepsua. Viranomaiset ovat pyrkineet tehostamaan ravintoloiden omavalvontaa, mutta ravintolat eivät ole sisäistäneet ohjeita. Ravintolan henkilökunnan pitää kiinnittää paljon enemmän huomiota asiakkaan kuntoon, Lahtinen neuvoo.

Tuotevalvontakeskuksen mukaan ongelma on sekin, että viranomaisten koulutukseen osallistuvat yleensä vain vastuullisimmat yrittäjät.

Jos ravintola tarjoilee toistuvasti selvästi päihtyneelle, ravintola voi menettää alkoholilupansa esimerkiksi viikoksi. Ensimmäisellä kerralla ravintola selviää yleensä varoituksella.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme