Mainos
Mainos

Viranomaiset erimielisiä solariumin vaaroista

Solariumyrityksiä valvovat tahot antavat hyvin erilaisia suosituksia siitä, kuinka monta kertaa solariumissa voi vuoden aikana käydä.

Säteilyturvakeskus (STUK) pitää kymmentä käyntikertaa vuodessa ehdottomana rajana, kun taas sosiaali- ja terveysministeriön asetuksen mukaan solariumissa voi käydä jopa kaksikymmentä kertaa.

STUK perustelee omaa, tiukempaa linjaansa muun muassa sillä, että solariumin käytöllä ei ole terveyttä edistäviä vaikutuksia eikä solariumrusketus ole sen turvallisempaa kuin auringossa otettu rusketus.

STUK:in mukaan sosiali- ja terveysministeriön kahdenmymmenen käyntikerran asetus tarkoittaa käytännössä sitä, että solariumyrittäjä ei saisi myydä yksittäiselle asiakkaalle kuin tämän kaksikymmentä solariumkäyntiä vuodessa.

Erikoistutkija Riikka Pastilan mukaan käyntikertojen määrää on kuitenkin vaikea vahtia, koska yli-innokas itsensä ruekettaja voi halutessaan aina vaihtaa seuraavaan solariumpaikkaan.

Lue myös:

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme