Mainos
Mainos

Viranomaiset harjoittelevat pandemian varalta

Harjoitukseen osallistuvat kaikki ministeriöt sekä Kansanterveyslaitos ja Etelä-Suomen lääninhallitus.

Viranomaiset kaikilla hallinnonaloilla testaavat huomenna valmiuksiaan mahdollisen influenssapandemian uhkan varalle. Harjoituksella halutaan varmistaa, että kaikki ovat tosipaikan tullen tilanteen tasalla.

Kuvitteellisessa harjoituksessa ei mennä vielä pandemiatilanteeseen, vaan varaudutaan sitä edeltäviin uhkavaiheisiin. Siinä vaiheessa joitakin sairaustapauksia on jo Euroopan lomakohteessa, mistä tauti tulee matkailijan mukana Suomeen, mutta pysyy vielä rajoitetuilla alueilla.

Viranomaisten pitää päättää esimerkiksi tartunnansaaneiden jäljittämisestä sekä lääkkeiden ja mallirokotteen jakelusta. Pohdittavana on myös, pitäisikö kouluja sulkea potilaan kotipaikkakunnalla. Myös ihmisten mahdolliseen paniikkiin on varauduttava.

Harjoitukseen osallistuvat kaikki ministeriöt sekä Kansanterveyslaitos ja Etelä-Suomen lääninhallitus.

Harjoituksen jälkeen hallitus keskustelee harjoituksen tuloksesta sekä vielä avoinna olevista kysymyksistä. Hallitustason kannanottoa toivotaan siihen, missä järjestyksessä kansalaiset rokotetaan, jos rokotetta saadaan maahan pienemmissä erissä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme