Mainos
Mainos

Viranomaiset huolestuivat säteilyaltistuksen lisääntymisestä

Viranomaiset ovat huolestuneet tietokonetomografiatutkimusten lisääntymisestä lääketieteellisissä tutkimuksissa. Säteilyturvakeskuksesta kerrotaan, että viranomaiset haluavat kiinnittää huomion tutkimusten aiheuttamaan säteilyaltistukseen ja ehkäistä turhia TT-tutkimuksia.

Pohjoismaissa tietokonetomografiatutkimukset ovat yleistyneet merkittävästi viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana.

Säteilyturvakeskuksen mukaan TT-tutkimukset aiheuttavat perinteiseen röntgenkuvaukseen verrattuna myös huomattavasti suurempia säteilyannoksia. Nykyisin 50–80 prosenttia kaikkien röntgenkuvausten aiheuttamasta altistuksesta on peräisin juuri TT-tutkimuksista.

Erityistä huolta aiheuttaa TT:n käytön yleistyminen lasten tutkimuksissa, viranomaiset sanovat.

Säteilyturvakeskuksesta kerrotaan, että merkittävä osa TT-tutkimuksista on potilaan terveydelle hyödyttömiä. On myös raportoitu tapauksia, joissa potilaille on tehty useita TT-tutkimuksia ja näin heille on kertynyt suuri kokonaissäteilyannos.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot