Mainos
Mainos

Viranomaiset ja kirkko keskustelevat turvapaikka-asioista

Viimeaikaiset kielteiset turvapaikkapäätökset puhuttavat sekä viranomaisia että kirkkoa.

Viime aikoina paljon puhuttaneet turvapaikkahakemukset ovat jälleen esillä Ulkomaalaisviraston (Uvi) ja kirkon yhteistyöseminaarissa Helsingissä perjantaina.

Seminaarin aikana Uvin edustajat selvittävät turvapaikkamenettelyä Suomessa sekä siihen liittyviä juridisia kysymyksiä. Kirkon ja Suomen ekumeenisen neuvoston edustajat puolestaan kertovat diakoniasta ja seurakuntien menettelystä turvapaikka-asioita koskevissa käytännön tilanteissa.

Ulkomaalaisviraston ylijohtaja Jorma Vuorio moitti äskettäin lehtihaastattelussa kirkon toimintatapoja. Vuorion mielestä kirkko käyttää mediaa hyväkseen vaikuttaakseen turvapaikanhakijoiden kohtaloon. Ylijohtaja viittasi Iranin kurdin Naze Aghain tapaukseen.

Suomen ekumeenisen neuvoston pääsihteeri Heikki Huttunen puolestaan ihmetteli Uvin kannanottoa ja huomautti, etteivät seurakunnat pyri neuvomaan viranomaisia turvapaikka-asioissa. Sen sijaan seurakunnat kohtaavat hänen mukaansa turvapaikkaa hakevan ihmisen avun tarvitsijana.

Turun Mikaelin seurakunta otti Naze Aghain suojiinsa kesällä, kun hän oli saanut kielteisen päätöksen ensimmäiseen turvapaikkahakemukseensa. Sittemmin Helsingin hallinto-oikeus keskeytti Aghain käännytyksen Suomesta. Asiaa käsitellään hallinto-oikeudessa myöhemmin.

Kuopion evankelisluterilainen seurakuntayhtymä puolestaan otti niin ikään kesällä suojiinsa sudanilaisen Anna Ladon hänen saatua kielteisen turvapaikkapäätöksen. Korkein hallinto-oikeus on keskeyttänyt myös Ladon käännytyksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot