Mainos
Mainos

Viranomaiset tuskin puuttuvat propagandatileihin

Viestintä harhaanjohtavilla Twitter-tileillä saa jatkua rauhassa. Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija Antti Kurittu toteaa, että viestinnän sisältö koskettaa virastoa vain erityistilanteissa.

– Jos ei syyllistytä rikolliseen toimintaan, kyse on käyttäjän ja Twitterin välisestä asiasta. Sananvapaus on tällaista, kaikilla on oikeus puhua.

Kurittu toteaa, että periaatteessa yhtiölle voisi tehdä valituksen harhaanjohtavasta tilin nimestä, jolloin on mahdollista, että tili suljettaisiin.

Oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen kertoo, että ministeriössä on huomattu muun muassa Eduskuntavaalit-tili. Hän kuitenkin toteaa, että ministeriö tiedottaa omien verkkosivujensa ja tiliensä kautta. Harhaanjohtavasti nimettyjen tilien sisältö paljastaa nopeasti, mistä on kyse, Jääskeläinen uskoo.

– Jos ihminen ei ole perillä asioista, saattaa olla, että syntyy väärinkäsityksiä. Mutta kun tiliä katselee, pitäisi käydä nopeasti ilmi, että se ei ole viranomaisen tili.

Ministeriössä ei ole suunnitteilla toimia asian suhteen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme