Mainos
Mainos

Viranomaispuheluille etuoikeus kännykkäverkkoon

Viranomaisille halutaan etuoikeuspuhelut matkapuhelinverkkoihin.

Etuoikeustoiminto tarkoittaa sitä, että tiettyjen viranomaisten numeroista soitetut puhelut ohittavat muun puhelu- ja dataliikenteen verkkojen ruuhkautuessa.

Liikenne- ja viestintäministeriön työryhmän mukaan etuoikeustoiminto pitäisi saada käyttöön myös matkapuhelinverkossa lankaverkon lisäksi. Lankaverkon etuoikeus voitaisiin poistaa, koska kiinteiden liittymien käyttö on yhä vähäisempää.

Toimintoa käytettäisiin matkapuhelinverkkoja kuormittavissa massatapahtumissa sekä suuronnettomuuksissa ja muissa häiriö- tai kriisitilanteissa. Etuoikeustoiminto voisi olla päällä koko ajan tai se voitaisiin kytkeä päälle tarvittaessa.

Etuoikeistoiminto halutaan vain rajatuille käyttäjäryhmille kuten operatiiviseen tilanteenhallintaan osallistuville valtion ylimmän johdon, turvallisuusviranomaisten sekä näiden toimintaan läheisesti liittyvien toimijoiden, julkisen hallinnon ja elinkeinoelämän kriittisten toimijoiden edustajille.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot