Mainos
Mainos

Viranomaisten nettipalvelut Euroopan kärkikolmikossa

Suomessa viranomaisten tarjoamat Internet-palvelut ovat Euroopan kolmanneksi kattavimmat. Parhaiten palveluita tarjotaan Irlannissa.

Suomessa viranomaisten tarjoamat Internet-palvelut ovat Euroopan kolmanneksi kattavimmat. Viranomaisista 70 prosentilla on omat kotisivut. Parhaiten palveluita tarjotaan Irlannissa, missä 85 prosenttia viranomaisista pitää verkkosivuja. Toisena tilastoissa on Ruotsi 81 prosentillaan.

Norja oli edellisessä, vuoden 2001 lokakuussa tehdyssä tutkimuksessa aivan Ruotsin rinnalla, mutta sen sijoitus on pudonnut. Viime vuoden lopun jälkeen ruotsalaisviranomaisten sivujen määrä on lisääntynyt peräti viidenneksellä, Suomessa vain neljällä prosentilla. Ruotsissa hallitus on jopa esittänyt tavoitteen "ympärivuorokautisista viranomaisista".

Suurissa talousmahdeissa kuten Saksassa ja Sveitsissä tietoverkkopalvelut ovat selvästi heikommin hoidettuja kuin meillä. Sveitsissä vain kolmanneksella viranomaisista on oma verkkosivunsa, Saksassa vajaalla puolella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme