Mainos
Mainos

Viranomaisten oma verkko toimi Kauhajoen tragediassa

Viranomaisverkko toimi Kauhajoen tapahtumissa kuten pitikin. Viranomaisten keskinäiseen viestintään luodusta Virve-järjestelmästä ei ole tullut kielteistä palautetta koulusurmien ajalta, kertoo valmiusjohtaja Janne Koivukoski sisäministeriöstä.

Jokelan murhenäytelmän aikaan verkossa oli ongelmia, kun yhdestä tukimastosta jouduttiin hetkeksi ajamaan alas yksi kantoaalto. Virve-puhelimien määrä oli kummassakin tapahtumassa sama.

Viranomaisverkon toiminta onnettomuustilanteessa on äärimmäisen tärkeää. Esimerkiksi Kauhajoen tapahtumat tukkivat kaupalliset matkapuhelinverkot niin, etteivät viranomaiset olisi voineet niitä käyttää.

Virvelle rakennetun kapasiteetin riittävyyttä on Koivukosken mukaan epäilty koko ajan. Kauhajoen tapahtumat kuitenkin osoittivat, että nykyiset tukiasemat ja kantoaallot riittävät.

Virveä on käytetty aiemminkin lukuisissa mittavissa operaatioissa, mutta Kauhajoesta tekivät erityisen viranomaisten laaja kirjo sekä tapahtumien osuminen haja-asutusalueelle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme