Mainos
Mainos

Viranomaisten rekisterit tutkittavina Helsingissä

Kansalaiset pääsevät tiistaina katsomaan tietojaan eri viranomaisten rekistereistä Helsingin Lasipalatsissa järjestettävässä Rekisterit auki -tapahtumassa, joka järjestetään nyt neljännen kerran.

Eri viranomaisrekistereistä löytyy tietoja ajoneuvo- ja ajokorttirekisteristä ajoneuvohallintokeskukselta, kiinteistöistä, niiden pinta-aloista, kauppahinnasta ja sijainnista maanmittauslaitokselta sekä kiinteistöjen lainhuutotiedot oikeusministeriöstä.

Edelleen esillä on patentti- ja rekisterihallituksen ylläpitämä kauppa- ja yhdistysrekisteri, Suomen kuntaliiton tietoja kunnista sekä Tilastokeskuksen yritys- ja toimipaikkarekisteri. Verohallitukselta rekisterissä on yritys- ja yhteisötietojärjestelmä sekä opastusta verohallinnon Internet-sivujen käytössä.

Väestörekisterikeskuksella tapahtumassa on avoimena väestötietojärjestelmä, henkilön sähköinen tunnistaminen, sukunimikartta-ohjelma sekä nimipalvelu. Lisäksi näyttelyssä on osasto Helsingin kihlakunnan poliisilaitoksella ja Kansaneläkelaitoksella.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme