Mainos
Mainos

Viranomaisten vaikea päästä käsiksi ihmiskauppaan

Ihmiskauppaan pyritään puuttumaan toimintasuunnitelman avulla. Suunnitteilla on esimerkiksi valtion kustantamia turvataloja.

Suomessa mahdollisesti satoja ihmisiä on joutunut ihmiskaupan uhriksi. Luku on kuitenkin pelkkä arvio. Ihmiskaupan uhrien tunnistaminen on vaikeaa, ja ihmiskaupan päätekijöihin kiinnipääseminen vielä vaikeampaa.

Ulkoministeriön ihmisoikeusyksikön päällikkö Johanna Suurpää kertoo, että Suomessa tapahtuvan ihmiskaupan piirteet vaikeuttavat sen torjumista.

Kauppaan puuttuminen vaatii uhrien tunnistamista. Tämä on kuitenkin vaikeaa. Maahantulo on laillinen, passi ja viisumi ovat kunnossa, joten maahan tullessa on vaikea arvioida, onko kyseessä ihmiskauppa.

Ihmiskauppaan pyritään nyt puuttumaan toimintasuunnitelman avulla. Suunnitteilla on esimerkiksi valtion kustantamia turvatiloja ihmiskaupan uhreille. Uhrien tunnistamisessa voisivat Suurpään mukaan auttaa esimerkiksi tukevat puhelinpalvelut ja terveydenhuollon viranomaiset.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme