Mainos
Mainos

Virastapidättäminen maksaa Turulle kymmeniä tuhansia

Turku joutuu maksamaan virasta pidätetylle apulaiskaupunginjohtaja Tero Hirvilammille (sd) 80 000 euron korvaukset. Summa koostuu takautuvista palkkasaatavista ja oikeudenkäyntikuluista, joita Hirvilammille kertyi, kun hän valitti hyllytyspäätöksestä.

Kaupunginhallitus päätti korvauksien maksamisesta tänään. Samalla se päätti jatkaa hyllytystä siihen asti kun Hirvilammin irtisanomisaika on kulunut loppuun. Valtuusto päätti viikko sitten irtisanoa Hirvilammin.

Kaupunki joutuu korvauksiin, koska korkeimman hallinto-oikeuden mukaan kaupunginhallituksen hyllytyspäätös oli laiton. Perusteena oli se, ettei Hirvilammia kuultu asianmukaisesti ennen päätöstä.

Kaupunginhallitus hyllytti Hirvilammin viime vuoden helmikuussa luottamuspulan takia. Taustalla oli Hirvilammin saama tuomio vaimonsa pahoinpitelystä sekä alkoholin ja kaupungin luottokortin väärinkäyttö virantoimituksessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme