Mainos
Mainos

Virasto: Virkamatkojen järjestämisessä puutteita

Valtion virkamatkustuskäytäntöä haluttaisiin muuttaa. Tarkastusviraston mukaan ohjeet ovat tällä hetkellä liian epämääräiset.

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) mukaan valtion virkamatkojen järjestäminen on puutteellista. Virkamatkustamisen selkeämmällä ohjauksella saavutettaisiin huomattavia säästöjä.

Tarkastusviraston mukaan ongelman ratkaisemiseksi tulisi laatia valtion matkustusstrategia. Sen lisäksi pitäisi luoda tarkat ohjeet ja määräykset, jotka ohjaisivat toimimaan taloudellisemmin virkamatkoja järjestettäessä.

Virkamatkustamista ohjataan nykyisin valtiovarainministeriön antamalla matkustussäännöllä. Sen mukaan valtion henkilöstön tulisi valita aina kustannuksiltaan halvin vaihtoehto, mutta VTV:n mukaan virastojen toiminnassa asian suhteen on huomattavia eroja. Esimerkiksi lennoilla Brysseliin on matkustettu jonkin verran business-luokassa.

Toissa vuonna virkamatkoihin käytettiin Suomessa noin 240 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme