Mainos
Mainos

Vihreiden Jani Toivola vaatii eheytyshoitojen kieltämistä

Kansanedustaja Jani Toivola (vihr.) vaatii hallitukselta toimia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattujen uskonnollisten "eheytymishoitojen" kieltämiseksi.

Ilmiö nousi pinnalle, kun Pori Jazzin toimitusjohtajana aloittamassa olleen Aki Ruotsalan sopimus purettiin keskiviikkona hänen esittämiensä, homovastaisina pidettyjen kommenttien vuoksi.

– Vaikka on hienoa, että Pori Jazzin hallitus reagoi niin nopeasti Aki Ruotsalan epäasiallisiin ja loukkaaviin lausuntoihin, tapaus kuitenkin osoittaa joidenkin henkilöiden uskovan eheytyshoitoihin, Toivola sanoo.

– Tällaiset kannanotot kertovat vaarallisista asenteista, joita monet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt joutuvat kohtaamaan arkipäiväisessä elämässään. Näiden avulla ylläpidetään yhteiskunnassa esiintyviä syrjiviä ja eriarvoistavia rakenteita.

Esimerkiksi Seta ja Suomen Mielenterveysseura pitävät seksuaalisen suuntautumisen muuttamiseen tähtääviä manipulaatiohoitoja hyvin epäeettisinä ja seksuaalioikeuksia loukkaavina. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme