Mainos
Mainos

Virkamiehet selvittävät Itellan kyvyn jakaa postia

Virkamiesryhmä ryhtyy selvittämään, selviytyykö Itella lakisääteisistä postinjakelun tehtävistään isoista väenvähennyksistä huolimatta.

Viestintäministeri Pia Viitanen (sd.) kertoo käynnistäneensä selvityksen tänään. Tarkkaa selvityksen antamispäivää ei hänen mukaansa ole vielä sovittu.

Viitanen ei halua vielä ottaa kantaa siihen, voivatko palvelut vaarantua väenvähennysten takia. Hän pitää irtisanomisten kokoluokkaa isona.

– Kansalaisten pitää pystyä luottamaan siihen, että postin jakelu toimii, ministeri sanoo ja muistuttaa, että tähän Itellaa velvoittaa myös postilaki.

Viitanen pyysi selvitystä postinjakelun sujumisesta jo silloin, kun yhtiö kertoi aloittavansa mittavat yt-neuvottelut. Irtisanomistarpeeksi arvioitiin tuolloin 800.

– Minulle luvattiin, että tilanne käydään huolellisesti alueittain läpi ja lakia noudatetaan. Virkamiesryhmä ryhtyy selvittämään, selviytyykö Itella lakisääteisistä postinjakelun tehtävistään isoista väenvähennyksistä huolimatta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme