Mainos
Mainos

Virkamiehille harkitaan karenssia

Valtion virkamiesten sopimusperäiset karenssit ovat nousemassa hallituksen asiaksi.

Karenssikeskustelu nousi esiin, kun Suomen säteilyturvakeskuksen entisen pääjohtajan Jukka Laaksosen siirtyminen Venäjän ydinvoimakonsernin leipiin suututti ranskalaiset.

Valtion työmarkkinalaitoksen johtaja Teuvo Metsäpelto sanoo MTV3:lle, että Suomen laissa ei ole porsaanreikiä.

- Tämä ei ole yksiselitteinen asia, että voidaanko rajoittaa henkilön toimintaa virkasuhteen päätyttyä. Tietojen vuotaminen on turvattu ja salassapidettävien tietojen hyväksikäyttäminen on kielletty, Metsäpelto toteaa.

Valtion virastot ovat voineet jo sopia virkamiesten vaitiolovelvollisuuksista vuodeksi kerrallaan, jos se on katsottu tarpeelliseksi. Tällaisia sitoumuksia ei ole kuitenkaan Suomen valtionhallinnossa vielä käytetty. Sitoumusasiaa aiotaankin nyt pohtia hallituksen piirissä.

- Varmaan jo tällä viikolla siitä jotain keskusteluja käydään ainakin ministeriön sisällä, Metsäpelto sanoo.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot