Mainos
Mainos

Virkamiehille syyte perusteettomien yritystukien myöntämisestä

Kaksi virkamiestä asetetaan syytteeseen, koska heidän epäillään myöntäneen perusteettomia yritystukia 1990-luvulla Lapin läänissä.

Perusteettomien tukien määrän arvellaan liikkuneen useissa miljoonissa markoissa. Epäiltynä on kauppa- ja teollisuusministeriön yrityspalvelun piiripäällikkönä ja TE-keskuksen osastopäällikkönä toiminut virkamies ja samoissa laitoksissa työskennellyt esittelijä.

Virkamiehiä syytetään törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja vaihtoehtoisesti virkavelvollisuuden rikkomisesta. Syytetyt ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin.

Virkamiehet määräsi syytteeseen apulaisvaltakunnansyyttäjä, joka otti asian uuteen syyteharkintaan kauppa- ja teollisuusministeriön kantelun vuoksi.

Paikallissyyttäjä ei aikoinaan nostanut tapauksesta syytettä. Asiaa käsitellään Rovaniemen käräjäoikeudessa valtionsyyttäjän ajamana.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme