Mainos
Mainos

Virkamiesten ilmoitettava ulkomaanmatkoistaan?

Valtion virkamiehet voidaan velvoittaa ilmottamaan kaikista ulkomaanmatkoistaan etukäteen esimiehilleen. Näin toteaa eduskunnan oikeusasiamies rajavartijan tekemän kantelun ratkaisussa. Rajamiehiä ratkaisu ei tyydytä ja he haluavat nyt EU-tuomioistuimen ratksevan, voiko valtio työnantajana puuttua vikamiestensä vapaa-ajan käyttöön.

Kiista syntyi, kun Pohjois-Karjalan rajavartioston komentaja velvoitti rajamiehet kertomaan ulkomaanmatkoistaan etukäteen esimehelle. Rajaa työkseen valvovat rajamiehet eivät pitäneet siitä, että komentaja halusi valvoa heidän vapaa-ajan viettoaankin.

Yksi rajamies kanteli koko joukon puolesta oikeusasiamiehelle, joka kaksi vuotta harkittuaan katsoi, että komentaja on oikeassa. Rajavartioliittoa oikeusasiamiehen ratkaisu ei tyydytä. Heidän mielestään työ on työtä ja vapaa-aika vapaa-aikaa.

Kun oikeusasiamies perustelee valvonnan oikeutta virkamieslailla, myös tuhannet muut valtion virkamiehet ovat nyt huolissaan siitä, mitä kaikkea virkamieslain valvontamääräyspykälällä voidaan ryhtyä kyselemään.
(MTV3/Harri Ekholm)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme