Mainos
Mainos

Virkariitalautakunta: Lääkärilakko peruttava

Kunnallinen virkariitalautakunta kehottaa Lääkäriliittoa luopumaan työtaistelusta tai rajoittamaan sen laajuutta. Lautakunta haluaisi turvata kansalaisten hengelle ja terveydelle tärkeät toiminnot myös työtaistelun aikana.

Virkariitalautakunnan mukaan lääkärilakko voi saattaa yhteiskunnan tärkeät toiminnot vakavaan häiriötilaan. Lautakunta kehottaakin lääkärien rajoittamaan työtaisteluaan, jotta välttämättömät ja kiireelliset sairaanhoitotapaukset voitaisin hoitaa.

Virkariitalautakunnan mukaan lakon ulkopuolelle tulisi jättää mm. terveyskeskusten ja sairaaloiden ensiapu- ja päivystystoiminta, äitiyspoliklinikat, lääkinnällinen pelastustoimi ja kiireellinen sairaankuljetus. Näiden lisäksi lakon ulkopuolelle tulisi lautakunnan mukaan jättää kokonaan myös aikuisten sydäntutkimus ja sydänkirurgia, synnytyssalit ja synnyttäneiden osastot, vastasyntyneiden neuvolatoiminta, neurokirurgian ja palovammojen hoito.

Lautakunta teki päätöksensä suosituksesta eilen yksimielisesti. Virkariitalautakuntaan kuuluu kahdeksan jäsentä, joista puolet on työnantajapuolen ja puolet palkansaajapuolen edustajia. Lautakunnan päätökset ovat pelkästään suosituksia eikä niitä ole pakko noudattaa.

Lääkäriliitto jätti lakkovaroituksensa helmikuun ensimmäisenä päivänä. Virkariitalautakunnan käsittelyn vuoksi lakon alkamisajankohta on siirtynyt maaliskuun 5. päivään. Lääkärilakkoa on määrä sovitella tänään iltapäivällä, kun kiistan osapuolet tapaavat valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen.

(STT-MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme