Mainos
Mainos

Virkarikoslaki uusiksi

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän valmistelemaan virkarikoslainsäädännön uudistamista. Työryhmän tehtävänä on pohtia muun muassa niitä virkarikoslainsäädäntöön tehtäviä ehdotuksia ja muutoksia, joita vaaditaan Euroopan neuvoston korruptiota koskevan rikosoikeudellisen yleissopimuksen voimaan saattamiseksi. Yleissopimuksen mukaan kansanedustajat tulisi asettaa rikosoikeudelliseen vastuuseen lahjusrikoksista. Suomen rikoslainsäädäntöön ei nykyisin sisälly tällaista säännöstä.

Rikoslain kokonaisuudistukseen liittyvän selvityksen pyrkimyksenä on täsmentää rikosoikeudellisen vastuun rajoja ja selkeyttää rikoslain virkamieskäsitettä. Tarkoitus on myös määritellä ulkomaisen virkamiehen käsite sekä arvioida, kuinka laajalti ulkomaisiin virkamiehiin voidaan ulottaa Suomen lainsäädännön mukaista virkavastuuta. Työryhmän puheenjohtajana toimii kansliapäällikkö Ilkka Rautio eduskunnan oikeusasiamiehen kansliasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot