Mainos
Mainos

Virkkunen jakaisi opintopisteitä armeijan johtajakoulutuksesta

Opetusministeri Henna Virkkunen (kok.) haluaa, että korkeakoulut myöntäisivät opintopisteitä armeijan johtajakoulutuksesta. Nykyisin johtajakoulutusta luetaan hyväksi lähinnä ammattikorkeakouluissa.

- Itse pidän varusmiespalveluksesta saatavaa kokemusta arvokkaana. Se pitäisi lukea hyväksi korkeakouluopinnoissa, Virkkunen sanoo Keskisuomalaisessa.

Esimerkiksi Jyväskylän ammattikorkeakoulun liiketalouden ja hallinnon alalla aliupseeri- tai reserviupseerikurssin suorittamisesta hyötyy 6-8 pisteen verran. Myös joissakin yliopistoissa pisteitä on myönnetty tapauskohtaisesti.

Virkkusen mukaan korkeakouluilla ei ole tarpeeksi tietoa armeijan tarjoamasta koulutuksesta, minkä takia käytännöt vaihtelevat suuresti. Ministeri uskoo, että opintopisteet voisivat nopeuttaa armeijan käyneiden valmistumista.

- Korkeakoulujen kannalta tärkeää olisi, että koulutuksen sisältö määriteltäisiin Puolustusvoimien puolelta tarkemmin, Virkkunen sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme