Mainos
Mainos

Virkkunen lisäisi tammikuussa alkavaa korkeakoulutusta

Opetusministeri Henna Virkkunen (kok) lisäisi tammikuussa alkavaa korkeakoulutusta helpottaakseen opiskelijoiden asuntopulaa.

Nyt suurin osa korkeakouluopinnoista alkaa syksyllä, ja jokasyksyinen vuokra-asunnoista kilpaileminen on opiskelijoille lähes yhtä veristä kuin taistelu halutusta koulutuspaikasta.

Ministerin mukaan opiskelijoiden asuntopulaa helpottaisi, jos useampi voisi aloittaa opintonsa tammikuussa.

- Kaikissa korkeakouluissa koulutusohjelmia alkaa myös tammikuussa. Sisäänoton lisääminen tammikuussa olisi tervetullut lisä, Virkkunen sanoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Virkkusen mukaan ammattikorkeakouluissa tilanne on hieman parempi kuin yliopistoissa: niissä tammikuussa alkaa noin 15 prosenttia koulutusohjelmista, kun yliopistoissa jäädään viiteen prosenttiin.

- Yliopistoissa on yhä perinne, että lukuvuosi alkaa syksyllä, ministeri sanoo.

Perinteen uudistamista Virkkusen tavoin kannattaa Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola. Metsola kaipaa korkeakouluilta lisää joustavuutta.

- Se helpottaisi (vuokra-asuntotilannetta), että koulut olisivat joustavampia ja yhä useampi voisi aloittaa opintonsa tammikuussa, hän sanoo.

Asuntotilannetta kärjistää tänä syksynä se, että kurjistuneen taloustilanteen takia valtaosa opiskelijoista haluaa asumaan vuokralle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme