Mainos
Mainos

Virkkunen: Puolet kunnista valmiita liitosneuvotteluihin

Noin puolet kunnista ovat valmiita käymään liitosneuvotteluja, sanoi hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen (kok) Ylen TV1:n Ykkösaamussa. Virkkusen mukaan kunnat myöntävät, että uudistusta tarvitaan.

– Oikeastaan kaikki kunnat myönsivät, että uudistusta tarvitaan. Näkemykset keinoista ja etenemisestä vaihtelevat kunnittain, Virkkunen sanoi.

Kuntien kanta selviää kuntien jättämistä kirjallisista lausunnosta kuntaministeri Virkkuselle. Lausunnot jätettiin 13.4.2012 mennessä.

Virkkunen totesi myös, että uudistuksen aikataulusta ollaan jo hieman myöhässä, eikä ajanpeluu hyödytä mitään.

Virkkusen mukaan tavoite on, että lainsäädäntöpohja olisi valmiina ja voimassa vuodesta 2015 alkaen. Tavoitteena on myös, että mahdollisimman suuri osa kuntien yhdistymispäätöksistä olisi siihen mennessä tehty.

Virkkunen ei vastannut kysymykseen, lähetettäisiinkö kuntaliitosten selvitysmiehiä kuntiin myös vastoin niiden tahtoa. Hän korosti, että kuntien kanssa pyritään sopimaan asioista yhteistyössä, ja neuvotteluja jatketaan.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme