Mainos
Mainos

Virkkunen: Veroeurot saatava oikeaan kuntaan

Kuntaministeri Henna Virkkunen kehottaa ihmisiä miettimään kuntauudistuksen hyviä puolia. Hän ymmärtää kuntalaisten huolet uudistusten alla, mutta pitää kuitenkin selvänä sitä, että kuntien määrä vähenee tulevaisuudessa.

Huomenta Suomessa vieraillut Virkkunen muistuttaa, että hallitusohjelmassa tavoitteet on ilmaistu selkeästi - toteutetaan kuntauudistus, jossa kuntajako pohjautuu työssäkäyntialueisiin.

– On erikoista, että vaikka ihmisten elämäntavat ovat muuttuneet viime vuosikymmenien aikana, ovat kuntarajat pysyneet melko muuttumattomina kuitenkin. Ihmiset kuitenkin asioivat yli kuntarajojen jatkuvasti, lähes päivittäin.

Kuntien yhdistäminen voi herättää asukkaissa monenlaisia pelkoja. Voidaan pelätä, että palvelut lähtevät kauas, mutta kunta on muutakin kuin palveluiden järjestäjä - kytkökset identiteettiin voivat olla vahvoja.

– Tavoitteena on saada kuntarajat vastaamaan ihmisten päivittäistä elämään. Olisi syytä saada veroeurot samaan kuntaan, missä ihminen käy työssä ja asioi, Virkkunen painottaa.

(MTV3)

Katso kuntaministeri Henna Virkkusen haastattelu: (Huomenta Suomi 16.8.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme