Mainos
Mainos

Viro ja Suomi kokoavat yhteisiä rikostutkintaryhmiä

Maat tiivistävät yhteistyötä sekä poliisin, tullin että rajavartioiden kesken. Suomalaisviranomaiset pelkäävät rajojen avautumisen lisäävän huumeiden salakuljetusta sekä ihmiskauppaa.

Suomi ja Viro perustavat yhteisiä rikostutkintaryhmiä. Ryhmien tehtävänä on seurata erityisesti järjestäytyneiden rikollisryhmien jäseniä.

Maat tiivistävät yhteistyötä sekä poliisin, tullin että rajavartioiden kesken. Tällä pyritään torjumaan muun muassa huume- ja ihmiskauppaa.

Yhteistyön tarvetta lisää muun muassa Viron liittyminen EU:n Shengen-alueeseen. Tämä on poistanut jo passintarkastukset satamista. Huhtikuussa ne poistuvat myös lentokentiltä.

Ihmisten vapaa liikkuminen hankaloittaa etsintäkuulutettujen saamista kiinni. Ennen Viron Schengen-aikaa Suomen ja Viron rajalla on otettu kiinni 1500 etsintäkuulutettua ja käännytetty noin 200 ihmistä vuodessa.

Suomen ja Viron viranomaisten mukaan ei kuitenkaan ole syytä huoleen. Se tieto, mikä ennen saatiin passintarkastuksilla, saadaan nyt muilla keinoilla. Tärkeään asemaan nousee muun muassa rikostiedustelu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme