Mainos
Mainos

Viro ostaa Suomesta käytettyjä Paseja

Käytetyistä Pasi-panssariajoneuvoista maksettavaa hintaa on Virossa moitittu kalliiksi.

Suomi myy Virolle 60 käytettyä Pasi-panssariajoneuvoa. Suomen ja Viron puolustusministerit Seppo Kääriäinen (kesk.) ja Jaak Joerüüt solmivat jo vuoden verran valmistellun kaupan tänään Helsingissä. Kauppahinta ilman arvonlisäveroa on 7,2 miljoonaa euroa.

Ajoneuvot ovat ensimmäisen sukupolven Paseja, jotka on valmistettu 80-luvun lopulla. Hinta on vaunua kohti noin puolet siitä, mitä ne aikanaan Suomen puolustushallinnolle maksoivat. Ajoneuvojen on puolustusministeriössä arvioitu olevan elinkaarensa puolivälissä.

Kauppa on saanut Virossa osakseen ankaraa kritiikkiäkin. Ikääntyvistä ajoneuvoista maksettavaa hintaa on pidetty korkeana. Puolustusministeri Joerüüt torjui väitteet toteamalla, että arvostelussa ei ole kyse virolaisten yleisestä mielipiteestä kauppaa kohtaan. Hänen mukaansa isoja kauppoja vastustetaan aina joltain suunnalta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme