Mainos
Mainos

Virolahdella petyttiin hallituksen rekkajonotoimiin

Liikenneministeriön linjaus jättää rekkajonot Virolahden riesaksi.

Virolahdella ja Vaalimaalla tänään vieraillut liikenneministeri Susanna Huovinen ei pystynyt vakuuttamaan paikallisia ihmisiä, että rekkajono-ongelma ratkeaisi eilen esitetyin toimin.

Pikemminkin virolahtelaiset kauhistelevat sitä, että sisäministeriön asettaman työryhmän linjaukset ns. laillistavat jonotuksen Vaalimaan ja Haminan välillä.

Päättäjiä suorasukaisemmin asian ilmaisee rekkajonoja jo vuosia vastaan taistellut Tuomas Rahkonen.

- Rekkajonot eivät missään tapauksessa katoa tällä ministeriön päätöksellä, mikä oikeuttaa nyt 23 km:n ilmaisen rekkaparkin. Se antaa myöskin luvan 23 km:n ilmaiselle kaatopaikalle ja kenttäkäymälälle, Rahkonen korosti.

Rahkonen viittaa työryhmän esitykseen 23 km:n pituisesta rekkakaistasta. Ministerivierailulla kävi kuitenkin ilmi, että kyse on vain parin metrin sepelilevikkeestä, ei siis mistään kaistasta.

- Voi olla, että täällä koetaan, että nämä ratkaisut, joita olemme nyt kuitenkin yrittäneet listata toistakymmentä tähän päätökseen, niin ne eivät tyydytä. Mutta me olemme kuitenkin nyt ottaneet aivan poikkeukselliset keinot tässä listassa käyttöön, Huovinen selitteli.

Rajalla venäläisiä rekkamiehiä tavannut liikenneministeri sai vahvistusta kannalleen, että rekkajonot johtuvat Venäjän tullista.

Tässä tilanteessa liikenneministeri Huovinen näkee tehokkaimmaksi toimeksi pidätellä rekat satamissa ja parkkipaikoilla, eikä päästää niitä tieverkolle.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme