Mainos
Mainos

Virolainen ex-poliisi kiinni isosta amfetamiinilastista

Helsingin poliisi on tehnyt mittavan amfetamiinitakavarikon. Amfetamiinia löytyi helmikuun alussa tehdyssä takavarikossa kaikkiaan kahdeksan kiloa. Takavarikossa löytyi myös pieni määrä kokaiinia. Salakuljetuksesta epäiltynä on vangittu 30-vuotias entinen virolaispoliisi.

Tänä vuonna amfetamiinia on takavarikoitu noin 20 kiloa

Takavarikko tehtiin Helsingin Hietalahdessa sijaitsevalla Nesteen bensa-asemalla. Virolainen oli tullut Suomeen Nordlandia-lautalla Tallinnasta ja selvinnyt tullitarkastuksesta. Länsisatamasta mies oli ajanut huoltamolle, jossa hän oli ryhtynyt purkamaan Tallinnasta vuokratun Peugeot 206-auton ilmanpuhdistimeen kätkettyä amfetamiinilastia. Tässä vaiheessa sivulliset olivat kiinnittäneen miehen puuhaan huomiota ja hälyttäneet poliisit paikalle.

Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion mukaan mies toimi lähinnä kuriirina. Hän ei pidä erityisen outona sitä, että salakuljettaja ryhtyi purkamaan huumelastia näinkin keskeisellä paikalla. - Se kuvastaa lähinnä sitä kuinka paljon huumausaineita tällä hetkellä Virosta tulee. Joissain tapauksissa toiminta on hyvin avointa.

Aiemmissa huumejutuissa on käynyt ilmi, että rekkojen rakenteisiin kätkettyjä huumeita on purettu esimerkiksi moottoriteiden levähdyspaikoilla. - Tämä juttu kertoo, että myös henkilöauton rakenteisiin on mahdollisuus jemmata suuria määriä huumausaineita.

Aarnio ei yllättynyt vaikka lastista narahtanut mies osoittautui entiseksi poliisiksi. - Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun virolainen poliisi tai tullimies kärähtää Suomessa huumeista. Toisaalta kyse on yksittäistapauksista.

Tänä vuonna huumepoliisi on takavarikoinut noin 20 kiloa amfetamiinia. Runsaan puolen vuoden aikana Viron liikenteestä poliisi ja tulli ovat napanneet kuutisenkymmentä kiloa amfetamiinia. Aarnion mukaan tämä kertoo siitä, että aineita liikkuu paljon.

Helsingin huumepoliisin päällikkö sanoo Suomen huumekaupan siirtyvän koko ajan entistä enemmän virolaisten käsiin. - Entistä voimakkaammin kaikkien huumeiden suunta on Virosta Suomeen. Se on toinen juttu mitä reittiä aineet kulkeutuvat Viroon. Yksi mielenkiintoinen uusi asia on myös se, että virolaiset salakuljettavat huumeita Suomeen myös läntistä reittiä eli Keski-Euroopasta tai Espanjasta Tanskaan ja Ruotsiin ja sieltä edelleen Suomeen.
(MTV3-Jarkko Sipilä)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme