Mainos
Mainos

Virolainen pitää Kekkos-muistelua osin asiattomana

Valtioneuvos Johannes Virolainen sanoo seuranneensa suurella mielenkiinnolla presidentti Urho Kekkosen syntymän satavuotisjuhlien tiimoilla virinnyttä keskustelua. Hänen mielestään keskustelu on ollut asiallista ja asiatonta.

Johannes Virolainen

Virolainen kommentoi keskustelua Länsi-Uusimaa-lehden haastattelussa. Asiattomuudella Virolainen viittaa ainakin Pekka Hyvärisen Kekkos-kirjaan Suomen Mies. Kirjassa Hyvärinen on käyttänyt asiantuntijana dosentti Hannu Rautkalliota.
-Hyvärisen ja Rautkallion purkaus tuntui aika omituiselta. Olin Kekkosen kanssa erityisessä suhteessa 40 vuotta, mutta ei hän tuollainen mies ollut kuin Hyvärisen kirjassa esitetään. Vaikka oli se kova jätkä ja etevä mies, hän sanoo.
Virolainen ei liioin hyväksy täysin Kekkos-elämäkerran kirjoittajan Juhani Suomen näkemyksiä. Kirjassa itseensä kohdistuvaan arvosteluun Virolainen ei ota kantaa.
-Suomella on oma käsityksensä asioista, mutta ei sekään voi olla kaikissa asioissa oikea. Kun olen hänen kirjojaan lukenut, niissä on ollut aika virheellisiäkin käsityksiä Kekkosesta, hän sanoo haastattelussa. Hän myös muistuttaa, ettei Kekkonen tarvitse mitään puolustamista, sillä teot puhuvat puolestaan.
Virolainen ei yhdy Suomen näkemykseen, että Kekkonen oli muistikatkoksista huolimatta kykenevä hoitamaan virkaansa vuoden 1981 kesän tapahtumiin asti.
-Kyllä se aika heikkoa oli.
Virolainen viimeistelee omaa kirjaansa Kekkosesta. Kirjan on määrä ilmestyä vielä syksyn aikana. Kirja perustuu Virolaisen muistiinpanoihin, hänen aiemmin julkaisemiinsa kirjoihin ja muistinvaraiseen tietoon.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot