Mainos
Mainos

Virolaiset ahkerimpia työllistyjiä

Suomeen muuttaneet virolaiset ovat työllistyneet maahanmuuttajista parhaiten. Huonoin työllistymistilanne on puolestaan somalialaisnaisilla.

Tilastokeskuksen tuoreen Hyvinvointikatsaus-lehden mukaan virolaisista neljä viidestä ja venäläisistä joka toinen kuului työllisiin vuonna 2002. Vaikka venäläiset ja virolaiset naiset olivat sijoittuneet työelämään lähes yhtä hyvin kuin miehet, naiset olivat hiukan miehiä useammin määräaikaisissa työsuhteissa ja osa-aikatyössä.

Sen sijaan varsinkin somalialaiset naiset jäävät usein työelämän ulkopuolelle hoitamaan kotia. Heillä uhkana voi olla syrjäytyminen, kun uuden kotimaan kielen, kulttuurin ja tapojen opetteluun ei ehkä ole kannustinta tai mahdollisuuksia.

Kirjoitus perustuu Tilastokeskuksen vuonna 2002 tekemään maahanmuuttajien elinolotutkimukseen. johon osallistui vajaat 1400 venäläistä, virolaista, somalialaista ja vietnamilaista pääkaupunkiseudulta, Turusta ja Tampereelta.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 07.03.2004).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme