Mainos
Mainos

Virolaiset suhtautuvat nihkeästi suomalaisten tarjoamaan työhön

Suomalaisyritykset ottaisivat virolaista vuokratyövoimaa vastaan enemmän kuin naapurista on tulijoita.

Virossa toimivilta suomalaisilta henkilöstövälitysfirmoilta kysellään usein virolaisia työntekijöitä, mutta kiinnostuneita on vain vähän, kertoo Helsingin Sanomat.

Läheskään kaikki vuokrafirmat eivät ole saaneet Virosta ainuttakaan työntekijää. Suomalaisiin vuokrausyrityksiin on soiteltu muun muassa Lapin matkailuyrityksistä, jotka tarvitsevat venäjäntaitoista työvoimaa.

Henkilöstöpalveluyritysten liiton puheenjohtaja Juhani Järvenpään mukaan työvoiman tarjonta ei vastaa alkuunkaan kysyntää. Järvenpää myös toteaa, että Virossa on nyt hyvä työvoimatilanne. Suomi ei myöskään houkuttele virolaisia enää samoin kuin aikaisemmin.

Vaikka Suomi rajoittaa työvoiman vapaata liikkumista uusista EU-maista kahden vuoden siirtymäajalla, siirtymäaikalaki ei rajoita vuokratyövoiman tuloa Virosta. Kun työnantaja on ulkomailla toimiva vuokrafirma, suomalaisen yrityksen katsotaan ostavan vain palvelut.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme