Mainos
Mainos

Virolaisia vangittiin ihmisten salakuljetuksesta Suomeen

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut virolaisen veneenomistajan ja miehistönä olleen nuorenmiehen epäiltynä laittoman maahantulon järjestämisestä. Haastehakemuksen jättöpäiväksi määrättiin 14. marraskuuta.

Vangitsemisistunto käytiin suljetuin ovin ja istuntoasiakirjat julistettiin salaisiksi syytteen käsittelyyn saakka. Myöhään sunnuntaina virolaisvene toi Suomeen laittomasti kahdeksan kurdia. Piiloutuneet maahantulijat paljastuivat, kun Suomenlinnan merivartioasema opasti veneen Suomenlinnaan rajatarkastukseen.

Salakuljetukseen liittyy poliisin mukaan ihmisiä sekä Suomesta että Virosta. Poliisi selvittääkin nyt yhdessä Viron viranomaisten kanssa muita salakuljetuksessa mukana olevia henkilöitä.

Tänään pidätetyt henkilöt ovat käyneet myös aiemmin Suomessa samalla veneellä. Purjeveneessä oli kahden virolaisen miehistön jäsenen lisäksi yksi Irakin kurdi ja seitsemän Turkin kurdia.

-Kurdeista viisi oli 18-31-vuotiasta aikuista ja kolme lasta, 7-, 9- ja 10-vuotiaita, kertoi komisario Arvo Mäntykenttä Helsingin ulkomaalaispoliisista.

Kurdit majoitettiin aluksi Katajanokaan vastaanottokeskukseen, ja poliisi aloitti heidän kuulemisensa aamulla. Maahantulijat hakivat turvapaikkaa Suomesta ja heidät siirrettiin Kyläsaaren vastaanottokeskukseen.

Purjevene lähti Tallinnasta, mutta poliisi selvittää edelleen, mistä matkustajat lähtivät mukaan. Poliisin mukaan ihmisten tuonti purjeveneellä on harvinaista.

Viimeksi vuonna 2001 Helsingin ulkomaalaispoliisi on selvittänyt kurdien salakuljetusta Suomeen. Tuolloin Pietarista ja Tallinnasta noudettiin salakuljetettavia, jotka tuotiin laivoilla Virosta Suomeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme