Mainos
Mainos

Virolaisyhtiön matkustajalennot entisellä sotilaskoneella keskeytetty

Ilmailuhallinnon puuttuminen toisen EU-valtion asioihin oli hyvin poikkeuksellista, mutta tapahtui yhteistyössä Viron ilmailuviranomaisten kanssa.

Viron ilmailuhallitus on hyllyttänyt virolaisyhtiö Enimexin luvat lennättää matkustajia entisellä sotilaskoneella, kertoi sanomalehti Postmees verkkosivullaan tänään. Viron viranomaiset ovat pyytäneet lentoyhtiöltä selvitystä siitä, millä konetyypillä se aikoo tehdä matkustajalentoja.

Suomen Ilmailuhallinto ilmoitti Enimexille jo toissapäivänä, ettei se hyväksy yhtiön Antonov An-72 -tyyppisen kuljetuskoneen käyttöä matkustajaliikenteessä Suomessa.

- Ilmailuhallinnon saamien selvitysten mukaan Enimexin käyttämällä lentokonetyypillä An-72 ei voi sen tyyppihyväksynnän perusteella kuljettaa matkustajia, vaan ainoastaan rahtia, sanoo apulaisjohtaja Eero Kausalainen.

Viranomaispäätökset ovat vaikuttaneet markkinointiyhtiö Soder Aviationin toimintaan Suomessa. Yhtiö oli myynyt lippuja viime viikonvaihteeksi välille Helsinki-Kittilä, ja lennot oli määrä tehdä Enimexin kuljetuskoneella. Ne jouduttiin kuitenkin perumaan Ilmailuhallinnon kielteisen päätöksen vuoksi.

Poikkeuksellinen toimi

Ilmailuhallinnon puuttuminen toisen EU-valtion asioihin oli hyvin poikkeuksellista, mutta tämä tapahtui yhteistyössä Viron ilmailuviranomaisten kanssa. Suomen ratkaisut perustuivat virolaiskollegoiden antamiin tietoihin, Kausalainen kertoo.

Kausalainen ottaa kantaa Soder Aviationin perjantaiseen tiedotteeseen, joka mukaan An-72-lentokone olisi aikaisemmin lentänyt henkilölentoja kaikissa Euroopan maissa, mukaan lukien Suomi. Jos varsinaisia matkustajalentoja on tehty, ne eivät hänen mukaansa ole olleet laillisia. Jos lennot ovat olleet YK-sotilaiden lentoja, on se voinut tapahtua siksi, että valtioiden lentoihin voidaan soveltaa erilaisia vaatimuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme