Mainos
Mainos

Virolaisyritysten valvonta tehostuu

Suomessa toimivien virolaisyritysten valvontaa lisätään. 

Työsuojelutarkastajat alkavat raportoida Viroon, kun he havaitsevat puutteita virolaisten työntekijöiden työturvallisuudessa tai työehtojen laiminlyönnissä.

Suomeen tulevat työntekijät tekevät usein monta pitkää päivää putkeen, mutta ylityökorvaukset, riittävä viikkolepo ja vuosilomapalkka saattavat jäädä saamatta.

Virolaisia työskentelee paljon erityisesti pääkaupunkiseudulla, rakennus- ja palvelualoilla. Valvonnan lisäämisellä halutaan kitkeä työntekijöiden suoranaista hyväksikäyttöä, mutta poistaa myös kilpailuhaittoja.

– Työsuhteen vähimmäisehdot ja koko työlainsäädäntöhän ovat siten rakennetut, että Suomessa myös ulkomaalaisia ja lähetettyjä työntekijöitä koskevat  samat työsuhteen ehdot. Ulkomaalaisilla firmoilla tai ulkomaalaisilla työntekijöillä ei ole ollut tästä tietoa, kertoo Työsuojelun Etelä-Suomen vastuualueen johtaja Kaarina Myyri-Partanen

– Toisaalta tämä on ollut  tietämättämyyttä, mutta toisaalta tässä on tietoistakin työehtojen polkemista.

Viron ja Suomen työsuojeluviranomaiset tiivistävät yhteistyötä vuoden alusta. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme