Mainos
Mainos

Viron Ansip: Avunpyyntöä Suomeen ei viivytelty kopteriturmassa

Viron pääministeri pitää epäasianmukaisena näkemystä siitä, että virolaiset sukeltajat olisivat riittäneet helikopteriturmassa.

Viron pääministeri Andrus Ansip arvioi, ettei Virolla ollut viimeviikkoisen helikopteriturman pelastustöihin tarvittavia resursseja, ja ettei maassa viivytelty avun pyytämisessä.

Pääministerin mukaan Suomen lehdistössä esiintyneet näkemykset siitä, että Viro olisi pyytänyt apua puolitoista tuntia myöhässä, eivät ole totta.

- Olen vakuuttunut siitä, että puolentoista tunnin ero onnettomuuden ja avunpyynnön välillä ei ole epänormaalin pitkä, totesi Ansip tiedotustilaisuudessa Tallinnassa.

- Viron puoli ei epäillyt onnettomuuden jälkeen hetkeäkään, olisiko suomalaisten apu tarpeen vai eikö olisi, hän sanoi.

Ansip kommentoi myös Copterline-yhtiön helikopterin turman ympärillä Virossa käytyä keskustelua. Hän piti epäasianmukaisena Viron merimuseon tutkijan Vello Massin näkemystä, että virolaiset sukeltajat olisivat riittäneet ja ettei suomalaista apua olisi tarvittu.

(MTV3-STT-BNS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme