Mainos
Mainos

Viron eurojäsenyys tuo väärennettyä rahaa Suomeen

Viron liittyminen euroalueeseen lisää väärennettyjen eurojen määrää Suomessa. Keskusrikospoliisin mukaan rahanväärentäjien reitit kulkevat helpommin Suomeen, kun Virosta tulee vuodenvaihteessa ensimmäinen euroa käyttävä naapurimaamme. Tällä hetkellä Suomessa arvioidaan kiertävän tuhatkunta väärennettyä euroseteliä vuosittain.

Suurin osa Suomessa liikkuvista väärennetyistä euroista on kaksikymppisiä ja viisikymppisiä. Keskusrikospoliisin arvion mukaan Suomessa liikkuu vuosittain tuhatkunta väärennettyä seteliä. Luku on vielä pieni verrattuna muuhun Eurooppaan, mutta Viron liittyessä euroalueeseen ensi vuonna, voi tähän tulla muutos.

Ohjeet väärän rahan tunnistamiseksi ovat yksinkertaiset, kertoo Keskusrikospoliisin rikosinsinööri Petri Varjos.

- Kannattaisi perehtyä siihen, miltä hologrammit aidoissa seteleissä näyttää. On hyvä keino kaivaa lompakosta malliseteli, mihin voi vertailla. Jos on kyseessä 50 euron seteli tai sitä suurempi seteli, hyvä turvatekijä setelin kääntöpuolella on arvomerkintä, joka vaihtaa väriä kun sitä seteliä kallistelee.

Moni Viron-matkailija jää mielenkiinnolla odottamaan myös sitä, miten käy Viron edulliselle hintatasolle euron myötä.

(MTV3)

Katso Aino Huilajan juttu

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme