Mainos
Mainos

Viron Helsingin-suurlähettiläs Priit Kolbre kuollut

50-vuotias Priit Kolbre löytyi kuolleena omasta virka-autostaan Helsinki-Vantaan lentoasemalta alkuillasta.

Viron ulkoministeriö on ilmoittanut, että Viron Helsingin-suurlähettiläs Priit Kolbre on menehtynyt. Kolbre löytyi alkuillasta kuolleena virka-autostaan Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Keskusrikospoliisi suorittaa parhaillaan kuolemansyyntutkintaa. Rikosylikomisario Thomas Elfgren sanoo, että mikään tapauksessa ei viittaa henkirikokseen.

Kolbre tuli suurlähettilääksi Suomeen viime lokakuussa. Hän työskenteli Viron ulkoministeriössä vuodesta 1990 lähtien ja toimi muun muassa maansa EU-suurlähettiläänä ennen nimitystä Helsinkiin.

Priit Kolbre oli koulutukseltaan taloustieteen tohtori. Kolbre oli naimisissa ja hänellä oli kaksi lasta.

Suomen ulkoministeri Erkki Tuomioja otti tiedon Kolbren kuolemasta vastaan järkyttyneenä.

- Hänen odottamaton kuolemansa on suuri menetys sekä virolaisille että suomalaisille. Viro menetti yhden kokeneimmista diplomaateistaan, joka oli aikanaan luomassa uudelleen itsenäistyneen maan ulkoasiainhallintoa ja varsinkin sen onnistuneeksi osoittautunutta ulkomaankauppapolitiikkaa, Tuomioja toteaa.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomen uutiset 20.06.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme