Mainos
Mainos

Viron ja Suomen viisumivapaus keväällä?

Viron ja Suomen välinen viisumivapaus voi toteutua keväällä, arvioi Suomen Viron-suurlähettiläs Pekka Oinonen tänään Tallinnassa, kun Viron pääkaupungissa allekirjoitettiin Viron passirekisterin kehittämissopimus Viron ja YK:n kehitysohjelman UNDP:n välillä. UNDP tukee Viron passirekisterin perustamista 300 000 markalla.

Suomi on tukenut hanketta 4 miljoonalla markalla. Passirekisterin luomisella on määrä poistaa viimeisetkin esteet Suomen ja Viron välisen viisumivapauden tieltä. Suurlähettiläs Oinonen sanoi lehdistötilaisuudessa Tallinnassa uskovansa, että viisumivapaus voi toteutua ensi keväänä, niin kuin presidentti Martti Ahtisaari arveli vieraillessaan Virossa viime vuoden marraskuussa.

Suunnitelmien mukaan passirekisterivirasto aloittaa toimintansa Virossa 1. toukokuuta. Suomi on asettanut passirekisterin perustamisen ehdoksi viisumivapaan matkailun aloittamiselle maiden välillä. Ehtona on myös ollut viivakoodipassien käyttöönotto Virossa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme