Mainos
Mainos

Viron kopteriturman syytä etsitään ohjausjärjestelmästä

Onnettomuuslautakunnan varapuheenjohtajan mukaan turman lopullinen syy ei kuitenkaan välttämättä löydy ohjausjärjestelmästä.

Virossa elokuussa sattuneen helikopterionnettomuuden syytä etsitään nyt ohjausjärjestelmästä. Onnettomuuslautakunnan varapuheenjohtajan Tonu Aderin mukaan tutkijoilla on runsaasti tietoa, mutta turman tarkkaa syytä he eivät ole kuitenkaan vielä kyenneet selvittämään.

-Ohjausjärjestelmä on nyt tutkittavana, mutta siitä ei pidä vielä vetää sellaista johtopäätöstä, että lopullinen syy löytyisi sieltä, Ader korosti uutistoimisto BNS:lle.

Aderin mukaan tutkimuksissa on varmistunut, ettei kopterista irronnut osia ennen koneen syöksymistä mereen. Myös moottorit olivat käynnissä ennen putoamista.

Kaikki helikopterin 12 matkustajaa ja kaksi lentäjää kuolivat turmassa. Onnettomuus sattui Tallinnan edustalla 10. elokuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme