Mainos
Mainos

Viron metsäpalon sammutuksesta kiitosta Suomelle

Suomesta lähti Viroon metsäpalon sammutustöihin Rajavartiolaitoksen helikopteri ja myöhemmin 25 henkilön vahvuinen pelastusyksikkö.

Viron pelastusviraston pääjohtaja Mati Raidma kiittelee suomalaisia ja latvialaisia ripeästä avusta Viron metsäpalojen sammutuksessa. Viro pyysi naapurimaista apua heinäkuun puolivälissä, kun Koillis-Virossa riehunutta laajaa paloa ei saatu kuriin.

Suomesta lähti Viroon heti Rajavartiolaitoksen helikopteri ja myöhemmin 25 henkilön vahvuinen kansainvälisen FRF-pelastuskomennuskunnan (FinnRescueForce) yksikkö.

Raidman mukaan yhteistyö sujui ongelmitta ja erityisesti suomalaisen kopterin kutsuminen osoittautui pelastustöiden kannalta oikeaksi ratkaisuksi. Maiden välillä jo aiemmin solmitun sopimuksen mukaisesti sekä Suomen että Latvian viranomaiset ovat ilmoittaneet, että eivät vaadi avusta rahallista korvausta.

(MTV3-STT-BNS)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme