Mainos
Mainos

Viron poliisi: Mafia ei ole sieppausuhkauksen takana

Viron poliisi ei usko, että Suomen Pietarin konsulaattiin jätetyn uhkauskirjeen takana on järjestäytynyt rikollisuus. Poliisin mukaan Suomessa huumausainerikoksista vankeustuomiotaan istuvalla Harri Kleinillä ei ole yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.

Uhkauskirjeessä vaadittiin Suomessa huumetuomiotaan kärsivän virolaisen Harri Kleinin vapauttamista ja miljoonan markan kipurahojen maksamista hänelle. Mikäli Suomen viranomaiset eivät suostu ehtoihin määräaikaan mennessä, kirjeessä uhattiin siepata kaksi Suomen kansalaista.

Rikollisten kirjeessä antama määräaika umpeutuu tiettävästi ensi viikon alussa. Konsulaatti sai kirjeen viime viikon perjantaina, mutta kirje oli päivätty maanantaina 21. huhtikuuta.

Krp tutkii uhkausta yhdessä Viron ja Venäjän poliisin kanssa. Tapauksen tutkintavastuu on Venäjän poliisiviranomaisilla, koska sinne kirje on lähetetty. Suomalaiset selvittävät tapauksen taustoja.

Harri Klein on yksi kymmenistä virolaisista ja venäläisistä, jotka kärsivät tuomiotaan Suomen vankiloissa.
(BNS-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme