Mainos
Mainos

Viron poliisi tutkii marjanpoimijoiden välitystä

Tallinnan poliisi on aloittanut rikostutkinnan Suomeen marjanpoimijoita tuoneiden yritysten toimista. Poliisi on saanut tähän mennessä 11 valitusta poimijoiden kohtelusta, ja kaikissa tapauksissa on aloitettu tutkinnat.

Marjanpoimijoita värväävien virolaisfirmojen toiminta nousi esiin Virossa, kun 55 poimijaa käännytettiin viime kuussa Helsingistä takaisin, koska heillä ei ollut mukanaan riittävästi päivärahaa. Poimijoiden tuloa osattiin Suomessa ilmeisesti odottaa, sillä heidän lähdöstään oli kirjoitettu virolaislehdissä.

Poimijantöitä oli ihmisille luvannut Tartossa sijaitseva pieni yritys nimeltään Lapisport. Kaikki poimijat olivat maksaneet yritykselle työnvälityksestä yli 300 euroa. Heille oli sanottu, että kuukauden matkalle Suomeen tarvitsee ottaa vain noin sata euroa rahaa henkeä kohti.

Värväysyritysten toiminta on ollut Virossa tapetilla monia kertoja viime vuosien aikana. Välittäjät eivät varoita, että heidän lupaamansa suuret tulot voivatkin vähentyä rajusti korkeiden asumiskulujen tai pieniksi jäävien marjamäärien takia. Huijatuiksi joutuvat useimmiten köyhät ihmiset, jotka uskovat lupauksiin Suomesta saatavista lisätuloista.

Tallinnan poliisi ei osaa vielä arvioida, kuinka kauan nyt aloitetut rikostutkinnat kestävät. Aikaa ne kuitenkin vievät, sillä laittomaan toimintaan on osallistunut lukuisia ihmisiä, ja poliisi haluaa kuulustella myös värväysyritysten suomalaisia yhteistyökumppaneita.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme